Jak rozłupać orzechy włoskie?
Jeżeli lubicie wyzwania, jesteście mistrzami w biciu rekordów koniecznie zobaczcie ten wyczyn!
Pakistańczykowi Muhammedowi Rashidowi udało się w ciągu minuty rozłupać aż 150 orzechów włoskich i to GŁOWĄ! Wyobrażacie to sobie? Bo my aż nie dowierzamy!
Od najprostszego do najtrudniejszego
Teraz przedstawimy Wam kilka niezwykłych propozycji jak rozłupać orzechy włoskie, ponieważ są to bardzo ciekawe osiągnięcia! Zaczniemy od tych z pozoru łatwych do wykonania.
Orzech włoski i nożyk - oto nasza pierwsza propozycja. Bierzecie te przedmioty i działacie! Orzech ma dwa "bieguny", jeden z nich łączył się z gałęzią poprzez łodyżkę; właśnie w tym miejscu można łatwo zagłębić ostrze i zrobić najpierw małą dziurkę, aby potem rozłupać całość. Oto cała filozofia! Proste? Nie potrzeba wtedy siły uderzenia miażdzącego wnętrze naszego orzecha, ale nie ma też sensu dźwignia wykorzystywana przy "dziadku do orzechów".
Kolejną propozycją jak rozłupać orzechy włoskie jest przykład Michael'a Levillain'a - dwukrotnego rekordzisty Guinnessa. Kilka lat temu w Paryżu zgniótł pośladkami 58 orzechów włoskich i to w ciągu zaledwie minuty! Uwierzycie w to? W obecności operatora stacji telewizyjnej dał mały pokaz swoich niepospolitych umiejętności, miażdżąc siedzeniem 22 orzechy w ciągu zaledwie 13 sekund.
fot. Zielony umysł
Podobają Ci się takie ciekawostki? Koniecznie dowiedz się więc, jakie niezwykłe właściwości kryje w sobie kokos.
Następnym intrygującym rekordzistą jest „Pan Wisienka" (Mr. Cherry), który wpisał się do Księgi Guinnessa aż 12 razy! Ma na swoim koncie rekordy w takich kategoriach jak miażdżenie orzechów włoskich swoimi pośladkami, podobnie jak wyżej wspomniany Michael Levillain.
A Wy jakie znacie jeszcze sposoby jak rozłupać orzechy włoskie? Może się z nami nimi podzielicie?
Komentarze